Numarul mesajelor : 163 Data de inscriere : 18/11/2008
Subiect: Three Extremes (2004) Mier Dec 10, 2008 4:52 pm
Actori: Bai Ling, Pauline Lau, Meme Tian
De unde, de unde sa incep. Miike… Miike. Takashi Miike. Nu am sa ma arunc in a discuta pe larg ce creeaza omul asta pentru ca nu am acum timpul necesar sa scriu romane. Pentru ca eu personal am fost prinsa de el demult, pur si simplu nu realizez daca este sau nu cunoscut de restul planetei. Unii dintre voi ati auzit probabil de Auditia – sau ati si vazut-o, ala fiind filmul care l-a ridicat din undergroundul asiatic pe scena ’horrorului international’. Sincer, ce face Miike trece de granita horrorului. Prin comparatie, americanismele cu ’boo, vine fantoma sa ma manance/sperie/ sa imi fure diverse parti ale corpului’ sunt absolut degeaba. Da, da, DEGEABA.
Sa revin la filmul in discutie. Three Extremes reprezinta trei filmulete scurte, fiecare cu o tema diferita. Primul, regizat de Fruit Chan, al doilea de Miike si al treilea de Chan-wook Park. Eu am ajuns sa il vad tocmai din cauza lui Miike, care aparent si-a gasit doi colegi la fel de talentati ca si el. Primul filmulet – Dumplings. Remarcabil. Si asta a fost mai mediatizat, cu ocazia a diverse festivale de film. Tema este simpla: femei care isi mentin tineretea consumand fetusi, gatiti in diverse moduri. Credeti-ma, nu tema o sa va faca sa va speriati. Se pune atat de mult accent pe sunet, si in planul doi pe vizual, incat nu iti vine sa crezi cum un simplu zgomot te trimite in cele mai tenebroase colturi ale subconstientului. Al doilea filmulet – Box - este incredibil de sofisticat. Toate scenele pot fi interpretate si reinterpretate, si Miike obtine o alternanta remarcabila intre vis si realitate, trecut si prezent. Practic nu pot spune mai mult. Al treilea filmulet – Cut, ceva mai agresiv din punct de vedere vizual si cu mai putine metafore. Again, remarcabil ...
Domino
Numarul mesajelor : 99 Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Three Extremes (2004) Joi Dec 11, 2008 1:02 pm