Numarul mesajelor : 163 Data de inscriere : 18/11/2008
Subiect: Tropa de Elite (2007) Mier Dec 10, 2008 11:08 am
Actori: Wagner Moura, Caio Junqueira, Andre Ramiro, Maria Ribeiro
Ce ar determina o domnisoara onorabila ca si mine sa se uite la vreun film cu o titulatura ‘hard’ ca acesta? Poate vreun baiat dragut. (am si rosit) O ecranizare deosebita, si nu pentru ca este improscata de pac-pac-uri, ci pentru ca este surprinsa o latura mult prea obscura a realitatii si a sensibilitatii umane. Produs in Brazilia, deci nu parafat sub stampila hollywoodiana, m-a incantat prin complexitatea reactiilor si simtirilor, dar si prin simplitatea faptelor. Este o psihologie turnata prin actiune si ratiune. Nu stiu, gandul ca asemenea lucruri pot deveni realizabile atat de usor, si existenta unor minti atat de corupte, te infioara. Bine ca era dragutul sa ma tina in brate. (nu ma puteam abtine, zau!)
Naratorul nostru este Nascimento, capitan al BOPE, o brigada speciala a politiei, ce este delegata sa militeze si sa lupte impotriva coruptiei. Actiunea are loc in anul 1997, inainte de vizita Papei la Rio de Janeiro, iar de aici pleaca si motorul intregii ecranizari. Brigada este desemnata din acel moment sa spulbere traficul de droguri din locurile tangentiale viitoarei cazari a Papei. Evenimentul coincide cu decizia lui Nascimento de a renunta la postul sau, datorita grijii pentru sotia sa insarcinata. In paralel ne sunt prezentate si alte doua destine ce vor fi implicate in intregul sistem defect al unei lumi crancene: Neto si Matias. Acestia, intr-o nevinovatie crunta, viseaza sa lupte impotriva violentei, dar doar realitatea ii va trezi curand la adevarata ei fata degradata.
Domino
Numarul mesajelor : 99 Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Tropa de Elite (2007) Joi Dec 11, 2008 11:05 am
Mda l-am vazur pe ProCinema era : ( filmu de 10 ) , nu ma prea incantat